Strt | Bck | Fwd | Arkiv | G-book | paparkaka.com


--- tor.18.maj/06 ---

Förstår ni vad det innebär om Lordi vinner, eller i alla fall kommer långt, på lördag? Det blir fan Mortiis tur nästa år, världen har blivit galen. Bra galen.

I alla fall. Än en gång kan man konstatera att folk är störda. Tre ofattbara bidrag av de tio som gick vidare: Turkiets Süper star? Den där Armeniern som inte kunde sjunga rent? Irlands jävla mögballad som inte sa nåt alls och hade nån form av hattifnatt som körkille (och var det en prästkrage han hade på sig?)!? Bara för att ni varit bra på det här en gång i tiden behöver ni väl inte sitta och kamma hem en massa nostalgiröster för vilket skitbidrag som helst?

Att det Litauiska pajasgängets We are the winners gick vidare kan jag dock ta, den var väl lite fånigt rolig i alla fall (åtminstone när ena killen spasm-dansade). Men här är i alla fall de fyra jag hellre sett i final:

* Estland (Sandra Oxenryd)
Kanske är en självklarhet, jag blev faktiskt väldigt överraskad när den inte gick vidare. Sjukt catchy refräng, menlös vers - som en schlager ska vara.

* Belgien (Kate Ryan)
Lika förvånad här. Gillade den av exakt samma skäl.

* Island (Silvia Night)
Möjligen inte så överraskande, ironi känns ju inte som det säkraste kortet. Men det var en helt ok låt, och refrängen hade varit stark som fan om bara Silvia Night hade haft lite mer täckning för sin diva-stil. Och fatta att folk verkligen engagerade sig nog för att bua i publiken!

* Andorra (Jenny)
GP's panel kan skrika "porrchock" hur mycket de vill, jag tycker ändå låten var bättre än sin scenshow (som var helt sanslös, jag trodde knappt det var sant!). Men jag kanske bara är svag för powervals.

Men de viktigaste gick vidare i alla fall. Ukraina är mitt givna kort, där hade de rätt i GP, och sen får jag väl säga Ryssland - den killen blir man lite småkär i. Frikyrkosatan hejar jag bara på i den utsträckningen att vi slipper kvala nästa år, trots att låten vuxit på mig (och sedan krympt i översättningen, men skit samma).

- - -

Uppsatsrapport också: teori/litt.genomgång-kapitlet är ganska färdigt nu, och jag har haft en rejäl Alanis Morissette-revival till mitt skrivande. Party like it's 1999 (mitt stora Alanis-år) med andra ord. Dessutom kom Eva tbx från Rom idag, så imorgon kan det bli lite riktig fart på skiten också (better be, med tanke på att det är onsdag kl. 12 som är deadline).

Slutligen vill jag bara utbrista ett ha-haa (tänk Nelson i Simpsons) till alla er losers som följer Lost på fyran istället för att tanka, och därmed än en gång måste vänta ett halvår på den äckligt spännande egentliga säsongsavslutningen. Till och med ett fotbolls-VM kommer för er att kännas som simpelt metadon i väntan på nästa riktiga spänningsfix.


dagens bild: den riktiga, fula, uppsatskepsen. SPF är den mer borgerliga motsvarigheten till PRO om ni undrar. Fan vilken tagit-bild-på-sig-själv-till-skunsidan-min jag har för övrigt...

- tbx till paparkaka.com -

statistik,
serier
:

 

the simpsons - 3 avsnitt
s16e17, the heartbroke kid
s16e18, a star is torn
s16e19, thank god it's doomsday

lost - 1 avsnitt
s2e22, three minutes

scrubs - 2 avsnitt
s5e23, my urologist
s5e24, my transition

ca 150 min.

statistik,
läsning:
 

bara blädder i uppsatsmaterial.

ca x s.
  [regelverk]