Strt | Bck | Fwd | Arkiv | G-book | Give-Me-Frames

--- mån.11.juni/07 ---

Mer succé. Det var så jävla kul med Sundsvallsutgång. Jag har testat att skoja om det som "svennesafari", men i ärlighetens namn är det inget annat än min grej också att rusa till dansgolvet på sunkiga stället när man hör Can't touch this eller Sing hallelujah. Det är lite knepigt att få both worlds av heta klubbar och 90's hits i göteborg om man inte pallar Avenyn, så man får ta det ena här och det andra där. Funkar. Vid plötsligt sug för hits-dans kan man ha hemmafest.

Vi förfestade hos oss, Yoho och två kompisar till henne samt Matilda som dock inte hakade ut (eftersom: det är ju 23 på Oscar, jag är bara 22). Sen körde vi klassiska betala-in-sig-och-få-stämpel-movet på Oscar vid ganska tidig kväll, för att ta en vända på Primero först istället. Gamla Seaport, för oss gamla locals. Det är alltså inne på ett hotell, och jag var ju för fin för sån utgång när jag bodde här men man kan ju skärpa sig. Där dök alltså alla hits upp. När man på till exempel The Eye känner igen max två låtar en hel kväll (mja, när det är residents har man ju lärt sig några efter ett par gånger, men i allmänhet) var det här två låtar på dansgolvet jag inte kände igen och kanske tre ytterligare jag inte dessutom kunde läskigt väl.

Utöver ovan nämnda, hits som: Sweet dreams, King of my castle, Sex bomb, Rythm is a jävla dancer och fler dängor. Och på Oscar efteråt vare inte fy skam heller: 3xJustin, Umbrella -ella -ella -ella, Survivor och andra R&B-trevligheter. Det betalade sig att ha skaffat stämpel innan också, tydligen hade det blivit inte bara lång kö senare utan även helt fullt.

Och att sluta kvällen på Max med onyttighetsmål vid tretiden, där man också träffar en galet full Petter (som stulit ambitiösa objekt som olivoljekanna, salt- och pepparkvarnar samt bestick där han varit), ja så ska det vara.

Ah, sundsvallsutgång.

Men vad är dealen med färgade ljuset och muzaken i de där gångtunnlarna mot centralen/Max? Skulle rånarna mjukna av den trevliga stämningen och lägga ner sina påkar och knivar? Skulle klottrarna lägga ner sina sprayburkar? Och har ni betalat STIM-avgift för musiken som spelas?

- - -

Fler klassiker också: matlaget! Föräldrar med vänner som äter mat ihop varannan vecka, förr i tiden även med respektive barn - hela anledningen till att jag har så äckligt mycket kompisar fortfarande av typen såna man känt och hängt med sen lågstadiet eller före.

Inga barnbord nuförtiden, men det är ju trevligare att få lite vin på saken istället. Och när det ändå var hos Jonas mamma i Granloholm denna gång var jag ju tvungen att promenera till stan sen, och ta en rejäl vända i mina gamla hoods. (Yeah y'all know me, jag är äckligt mycket nostalgiker.)

Fan vad man tyckte det var längre att gå förr i tiden också. Tog mig inte ens en timme från östra Granloholm till Köpmangatan.

- - -

Och att Steve Buscemi gästat Homicide!

Det hade jag helt glömt.


Bubbel, som vanligt.


Sweet matlaget.


Kullen. Vår radhusbit längst till höger i det gula.


Busshållplatsen. Först till stan, sen från stan.


Att det finns en myndighet som heter såhär.

statistik,
serier:
tot. minuter:
homicide: life on the street
s3e14, end game
ca 45 min.

statistik,
läsning:
tot. sidor:
battle
ca 15 s.
ca 15 s.
  [regelverk]
taggar:
sundsvall, supa, nostalgi.